Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κουλουράκια λεμόνι.


Υλικά:

1 1/2 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη 
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι ή από 2 μικρά
1/4 κούπας τσικουδιά ή κονιάκ
2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
4 1/2 κούπες περίπου αλεύρι ΓΟΧ
1 κούπα σουσάμι 
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι,  την ζάχαρη,  το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ ή την τσικουδιά.  Ανακατεύουμε με το χέρι ώσπου να γίνει σαν κρέμα. 




Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα,  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έπειτα βάζουμε το αλεύρι ανακατεμενο με το μπεικιν, ώσπου να έχουμε μια ζύμη μαλακή,  που μοιάζει να κολλάει.




Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ωρα. Και ωστόσο πλένουμε το σουσάμι και το απλώνουμε σε μια πετσέτα.  Έπειτα το ανακατευουμε με μια κ.σ. ζάχαρη.


Πλάθουμε μικρά μπαστουνακια με τη ζύμη και τα κυλάμε στο σουσάμι.  Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ταψί. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160,  για 35 με 40 λεπτά.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία!